Back to the top

ЗА ПРОЕКТА

най-важното.

Екипът на ОТВЪД е микро група от ентусиасти, която използва своите умения, за да разкаже историите на различни хора от обществото ни или на процесите, които влияят на отношенията и живота в него. Надяваме се те да насърчат промяна в нагласата, да ангажират по-активно не само отделния човек, но и свързаните с правата и грижата за това общество институции.

Хората в екипа, създали проекта, са млади професионалисти в областта на документалното кино и дигитално съдържание, които споделят своята загриженост и позиция около стигмите в българското общество, слабостите в комуникацията, медиите и политиките, които водят до несправедливост за всички ни … независимо с какви проблеми се сблъскваме като отделни единици и към каква специфична група принадлежим.

автор | режисьор | оператор | монтаж ЕМИЛ ДЕНЕВ
изпълнителен продуцент |  ЛИДИЯ ПЕЙЧЕВА
оператор ЯВОР ГЕГОРГИЕВ, ХРИСТО БОЕВ, СТОИЛ ВЪТЕВ
звук ГЕОРГИ ВЪЛЧЕВ
фотограф ВИОЛЕТА АПОСТОЛОВА
продукция EL MOMENTUM

“Отвъд” е документална поредица, която се реализира с частична финансова подкрепа за развитие, продукция и популяризиране по програма “Социално ангажирани изкуства” през 2019 и 2020 година и „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“ на Национален фонд “Култура” през 2022 година, за постпродукция и разпространение.
( www.ncf.bg)

Отвъд повърхността и лесно видимото, ние няма да намерим решение, но ще опитаме да изясним картината.
20211108_142743-01

ЕКИП

Виж повече
20211024_115317-01-01

ЛОКАЦИИ

Виж повече
20211207_190609-01

ПОДКРЕПА

Виж повече
Съвместната ни работа по този проект се вдъхновява от възможността да изразим позицията си, която касае хора от различни социални групи на българското общество и се ангажира с характерни за него феномени и проблеми.
Усещаме голяма нужда от повече информация и реалистична представа за актуалните подобщества, връзките помежду им, предимствата и предизвикателствата пред които се изправят.
Насочваме внимание и дискусии по важни социални теми, сред които здраве, достъп до грижи и услуги за всички граждани, образование, социални политики, сигурност, възможности за нормално и активно включване на всички граждани в социалния и икономически живот в страната, солидарност, справедливост, прозрачност и толерантност.
Вярваме, че като общество, което споделя една територия и десетилетия живее в търсене на по-добър начин на живот в политически, икономически и социален план, стъпка към намирането на някои от тези решения стои в запознаването и ангажирането с реалността от всички гледни точки.
Първият сезон на ОТВЪД разглежда историята на представители на изолирани групи от обществото ни. Това, което ги свързва, е че те и семействата им живеят в България и са намерили начин да бъдат успешни, щастливи и вдъхновяващи, въпреки обществени нагласи, дискриминационно отношение от страна на общество и институции, политическа некоректност и липсващи социални услуги. Можете да се запознаете с тях от секция видеа, каналът ни в YouTube или официалния сайт на проекта.
Второто издание е в процес на продукция и засяга влиянието на ковид пандемията в България по отношение на общо здраве, икономика и политика, агресия и психологически последици. Следете каналите ни за повече информация.
Ако харесвате работата ни, искате да си партнираме или бихте искали да споделите своята обратна връзка – ще се радваме да се свържете с нас на посочените контакти.
IMG_1529-scaled-boost

Галерия

Виж повече
Untitled design

Блог

Виж повече
271989193_1006244289986387_1165189720242414995_n

към началото

Виж повече

СОЦИАЛЕН ДОКУМЕНТАЛЕН ПРОЕКТ
автор на идеята ЕМИЛ ДЕНЕВ изпълнителен продуцент ЛИДИЯ ПЕЙЧЕВА оператори ЯВОР ГЕОРГИЕВ
ХРИСТО БОЕВ и СТОИЛ ВЪТЕВ
продукция ЕЛ МОМЕНТУМ

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на НФК по програма "Социално ангажирани изкуства" за развитие, продукция и популяризиране и „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“ за постпродукция и разпространение.