BEYOND
Back to the top

ЗА ПРОЕКТА

ЗА ПРОЕКТА

най-важното.

Екипът на ОТВЪД е микро група от ентусиасти, която използва своите умения, за да разкаже кратките истории на различни хора от обществото ни. Надяваме се те да насърчат промяна в нагласата, да ангажират по-активно не само отделния човек, но и свързаните с правата и грижата за тези групи институции.

Хората в екипа, създали проекта, са млади професионалисти в областта на документалното кино и дигитално съдържание, които споделят своята загриженост и позиция около стигмите в българското общество, слабостите в комуникацията, медиите и политиките, които водят до несправедливост за всички ни … независимо с какви проблеми се сблъскваме като отделни единици и към каква специфична група принадлежим.

автор | режисьор | оператор | монтаж ЕМИЛ ДЕНЕВ
изпълнителен продуцент |  ЛИДИЯ ПЕЙЧЕВА
оператор ЯВОР ГЕГОРГИЕВ
фотограф ВИОЛЕТА АПОСТОЛОВА
ко-продуцент и техническа подкрепа BRANDED GENERATION PRODUCTIONS

“Отвъд” е документална поредица, част от проекта “Свободен дух”, подкрепен финансово по програма “Социално ангажирани изкуства” през 2019 и 2020 година на Национален фонд “Култура”
( www.ncf.bg)

Приключението не е отвъд човека, а вътре в него.
Джордж Елиът

Съвместната ни работа по този проект се вдъхновява от възможността да изразим позицията си, която касае хора от различни социални групи, защото усещаме голяма нужда от повече информация и реалистична представа, повече внимание и дискусии по важните социални теми, включващи здраве, достъп до грижи и услуги за всички граждани, образование, социални политики, сигурност, възможности за нормално и активно включване на всички граждани в социалния и икономически живот в страната, справедливост, прозрачност и толерантност.

Вярваме, че като общество, което споделя една територия и десетилетия живее в търсене на по-добър начин на живот в политически, икономически и социален план, стъпка към намирането на някои от тези решения стои в запознаването и ангажирането с реалността от всички гледни точки. Затова един млад режисьор, един оператор и един фотограф се заеха с няколко истории, които да изведат отвъд предразсъдъците и клишетата, в търсене на семпли отговори и въпроси.

Ако харесвате работата ни, искате да си партнираме или имате обратна връзка – ще се радваме да се свържете с нас на посочените контакти.

Скоро ще Ви запознаем с персонажите от епизодите в пилотното издание.
През това време следете новините тук и в каналите ни 🙂
IMG_1529-scaled-boost

Галерия

Виж повече
ОТВЪД

Блог

Виж повече
IMG_8277-scaled-antique

към началото

СОЦИАЛЕН ДОКУМЕНТАЛЕН ПРОЕКТ
автор на идеята ЕМИЛ ДЕНЕВ оператор ЯВОР ГЕОРГИЕВ фотограф ВИОЛЕТА АПОСТОЛОВА
техническа подкрепа и продукция BRANDED GENERATION

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на програма "Социално ангажирани изкуства" на НФК