Back to the top

ВЛАДИ

ВЛАДИ

Влади е човек, който живее отвъд ограниченията на собственото си тяло. Всяка негова крачка е мотивирана от нуждата за приключение и любовта към движението.
Запознахме се с него в социалните мрежи чрез популярно видео, в което демонстрира сложни упражнения по уличен фитнес.

След като го опознахме разбрахме, че гръбначното му изкривяване и двигателни проблеми не са били способни да пречупят това, от което е направена волята му, а се явяват преодолимо препятствие в коридора, в който той е шампион. Той е от породата хора, които не просто преодоляват проблемите си, а ги превръщат в площадки за излитане.

"Хубаво е човек да може да се шегува със себе си, защото това ти помага да се освободиш."

Какво те вдъхновява?

Радвам се, че успявам да остана позитивен въпреки трудностите и се вдъхновявам от това, че има много хора, които надскачат себе си. Обичам да гледам позитивни филми в интернет и се вдъхновявам от такива хора.

От какво се страхуваш?

Страх ме е например след време да осъзная, че не съм направил нещата, които съм искал да направя.

Разказваме историята на Влади, защото той е впечатляващ човек и се надяваме да мотивира повече хора и да ги осмели да се борят с ограниченията, с които се сблъскват.
Иска ни се чрез него повече хора да се замислят колко е важно средата, в която живеем, да бъде достъпна, за да може всеки да излезе от дома си, да стигне до общината, спирката, парка или планината.
Вярваме, че ще живеем по-добре, ако повече хора се замислят, че не всеки в неговия град, село или дом може да ползва тротоара, автобуса или спортната площадка без да се притеснява за себе си, погледите и думите, които ще чуе.
България е страна, в която хората с опорно – двигателни проблеми и увреждания изпитват затруднения да си намерят работа и да се придвижват свободно в населените си места.
Поради затруднения да се включат активно икономически, често са и социално изолирани.
Поради социалната изолация, поколения наред, деца с увреждания са тормозени в училище или не могат да ги посещават без придружител.

Отвъд всяка лична история всички живеем и участваме в обща.

Следвайте каналите ни и споделете страницата с приятели, за да разкажем на повече хора за Влади, неподчинението на духа пред трудностите и мотивацията в най-чиста форма!

ОТВЪД СЕМЕЙСТВОТО

ОТВЪД ВСЯКА КРАЧКА

ОТВЪД ЗАВИСИМОСТТА

ОТВЪД ТЪМНИНАТА

СОЦИАЛЕН ДОКУМЕНТАЛЕН ПРОЕКТ
автор на идеята ЕМИЛ ДЕНЕВ изпълнителен продуцент ЛИДИЯ ПЕЙЧЕВА оператори ЯВОР ГЕОРГИЕВ
ХРИСТО БОЕВ и СТОИЛ ВЪТЕВ
продукция ЕЛ МОМЕНТУМ

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на НФК по програма "Социално ангажирани изкуства" за развитие, продукция и популяризиране и „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“ за постпродукция и разпространение.